Få styr på vognparken med et flådestyringsprogram

FlådestyringsprogramEr du selvstændig håndværker eller vognmand med flere ansatte? Eller har du en servicevirksomhed med biler i marken, som du skal koordinere og holde styr på gennem en arbejdsdag? Så skal du overveje at få et flådestyringsprogram. Det kan virkelig gøre din hverdag lettere og spare dig får både penge og bekymringer.

Hvis du har fem biler eller derover

Det lyder måske voldsomt med et flådestyringsprogram, men det betyder egentlig bare, at du får det fulde overblik over de biler, du har kørende rundt på landevejen. Hvis du har fem biler eller derover er det virkelig en lettelse af din arbejdsdag, når du kan følge dem alle på et kort og vide præcist, hvor de er dagen lang.

Hvordan fungerer et flådestyringsprogram?

Flådestyringsprogrammet er baseret på, at der placeres en GPS sporingsenhed i alle dine biler. På den måde kan du gå ind i programmet og på et kort se, hvor dine biler og dermed også medarbejdere er. Så på samme måde som et navigationssystem til biler, som vi alle kender, kan give dig din præcise placering, når du logger ind i systemet kan flådestyringsprogrammet placere alle dine køretøjer på et kort og give dig det fulde overblik. Har du mange biler på vejene ad gangen, kan du vælge at få sat en stor skærm op på kontoret, så det er lettere at overskue alle køretøjerne.

Programmet har mange fordele

Ud over, at du får et rigtig godt overblik, der kan hjælpe dig med at koordinere dine medarbejderes arbejdsdag, giver programmet dig flere andre goder, der letter din hverdag som leder. Programmet giver dig nemlig mulighed for ved ændringer eller akutte opkald fra kunder altid at sende den nærmeste bil afsted, så du både sparer tid og brændstof. Det giver dig et godt ry hos kunderne, at du kan stille hurtigt, hvis der opstår et akut behov. En anden ting, programmet kan hjælpe dig med, er at tilbagevise eventuelle tvivlsspørgsmål fra kunder. Hvis en kunde sår tvivl om den faktura du sender eller påstår, at de ikke har modtaget en varer, kan du gå ind i programmet og søge i historikken. På den måde kan du se nøjagtigt, hvornår din medarbejder var på adressen og arbejde eller levere en varer. Dermed undgår du opslidende diskussioner med kunder og medarbejdere, der føler sig mistænkeliggjort.

Informer og involver dine medarbejdere

Et aspekt, du naturligvis skal tænke godt igennem, inden du får installeret GPS trackere i dine køretøjer, er, hvordan dine medarbejdere vil opfatte det. En ting er, at en kunde mistænkeliggør dem, noget andet er, hvis de føler, at du ikke stoler på dem og derfor får dem overvåget. Derfor er det meget vigtigt, at du fortæller dine medarbejdere, hvad formålet med GPS trackerne er. At det ikke har noget at gøre med overvågning af og mistillid til dem, men er et redskab, der skal lette både deres og din hverdag. DA og LO er gået ind i problematikken og har nedskrevet nogle retningslinjer. De anbefaler for eksempel, at medarbejderne inddrages i, på hvilken måde GPS kontrollen skal anvendes. Men om du involverer dine medarbejdere eller ej, så skal du leve op til en række betingelser for at du lovligt må placerer GPS trackere i dine firmabiler, og det skal kun være på grund af årsager, der har at gøre med din virksomheds drift.

Få de mange fordele

Ofte kan medarbejdere godt se et flådestyringssystems fordele, når de bliver klar over, at det ikke drejer sig om at overvåge dem, men tværtimod kan hjælpe dem i tvivlsspørgsmål med kunder mm. og som leder får du mange fordele:

  • Det forkromede overblik i hverdagen
  • Koordineringen bliver lettere
  • Du sparer penge på brændstof
  • Du kan hurtigt sende den nærmeste medarbejder
  • Flådestyringsprogrammet kan samarbejde med dine programmer til ordrestyring og økonomi. Den tid du bruger på administration forkortes derfor.
  • Du kan hurtigt tilbagevise tvivlsspørgsmål fra kunder