Firmaprofil: Maileg

MailegDet danske firma Maileg, som er beliggende i Herning har et karakteristisk og charmerende design DNA, der nu er kendt i store dele af verden. Maileg har siden deres grundlæggelse modtaget mange anerkendelser og priser for deres legetøj. Maileg har formået at skabe et brand, der forener det moderne skandinaviske designsprog med eventyrernes magiske verden. Produkterne er præget af god kvalitet med smukke detaljer. Virksomhedens navn er en kombination af grundlæggernes efternavn Mailil og ordet Leg.

Forhistorien

Maileg blev grundlagt i 1999 af Dorthe Mailil og hendes mand. Virksomhedens helt særlige DNA opstod dog allerede under Dorthes uddannelse til designer. I et projekt på designskolen skabte Dorthe en figur, som med sine specielle proportioner og charmerende udstråling vakte begejstring blandt de andre designstuderende. Dorthe videreudviklede den magiske figur og fortællingen om den. Snart var den ene figur blevet til en hel familie og dannede grundlaget for det, der senere skulle blive til Mailegs forunderlige univers.

Nostalgi og magi

Produkterne er blevet til mange i tidens løb og spænder lige fra stofdyr til små metalkufferter. Karakteristiske for alle produkter er imidlertid, at de udstråler den samme eventyrlige magi med et strejf af nostalgi. Selv mener Dorthe Mailil, at en af årsagerne til, at hendes design har de mange nostalgiske og fine detaljer, er hendes studieophold på L’ecole D’art de Marseille i Paris. Her blev hendes formsprog og detaljefokus præget af den fortryllende franske hovedstad i en sådan grad, at det til sidst var en integreret del af Dorthes design DNA.

Produkterne kommer af drømme og fantasi

Det er Dorthe Mailil selv, der er virksomhedens kreative direktør. Hun udvikler hele tiden kollektionerne bestående af charmerende mus, søde kaniner, skovens dyr og den sjove rødhårede familie. Til dyr og dukker fås håndsyet tøj, møbler og magisk tilbehør. Dorthe lever og ånder for sine kreationer. Hun har altid skitsebogen ved hånden, hvis en ide dukker op eller inspiration skal tegnes ned. Hun vågner sågar om natten, hvis en ide til et nyt produkt opstår. Det er aldrig til at vide, hvor drømmene og fantasien fører Maileg hen.

Eventyr og tryghed

I en verden, der ofte er travl og larmende og, hvor børn hele tiden konfronteres med verdens uro og usikkerhed tilbyder Maileg et roligt og trygt univers, hvor katten og musen er venner, hvor musene sover hyggeligt i deres tændstikæsker og hvor prinsesser holder teselskaber. Alt kan ske i Mailegs eventyrlige verden, og hverdagen kan forvandles til et eventyr på et øjeblik.

Inspirerende legetøj

Mailegs mange figurer er alle skabt for at inspirere til leg. De kommer fra historiebøgernes utopi og bringer magi ind i børnenes daglige lege. De lærer børnene om fantasiens forunderlige verden og om den glæde, man kan føle ved at give sig hen til en historie, der opstå fra en selv eller sammen med andre. Produkterne er blevet til med kærlighed og omtanke og håbet er, at de vil gå igen fra den ene generation til den næste. Derfor er der fokus på den højeste kvalitet, som gør det muligt at videregive de charmerende dyr og dukker til familiens nye små.

<h3 </h3

Maileg blev i 2008 et internationalt firma, da de ligeledes startede en virksomhed op i Canada og USA – Maileg North America Inc. Produkterne har også taget nordamerikanerne og canadierne med storm og siden 2008 er dette marked vokset støt. Det resulterede i at Maileg i 2012 fik Prins Henriks Æresmedalje. Det er en tilkendegivelse, der gives til virksomheder, der i udlandet har gjort det særligt godt indenfor salg og markedsføring af produkter fra Danmark. Maileg har også fået tildelt en del designpriser blandt andet for deres tekstilserie i økologisk bomuld, deres stofnisser og deres kaninserie Brother & Sister.