Find den helt rigtige silikoneslange til dit projekt

Der findes mange forskellige typer af silikoneslanger, som bruges til f.eks. medicinal- og fødevareindustrien. Derfor er det vigtigt at finde en silikoneslange, som må bruges til disse formål, f.eks. ved at vælge silikoneslanger, som er lavet af sterilt materiale. Hvis du vil kigge nærmere på, silikoneslanger, som kan anvendes til ovenstående formål, så kan du se mere på www.silcofa.dk/silicone/slanger. Her kan du finde de helt rigtige slanger til lige præcis det formål, du skal bruge slangerne til. Silcofa har slanger, der bl.a. kan bruges til doseringsapparater, pakninger, pumper og kaffemaskiner. Der er derfor flere muligheder, og alle slangerne kan stå imod bakterier.

Fordelene ved at bruge silikoneslanger fremfor plastikslanger

Først og fremmest er silikone blødere og mere bøjeligt, end plastik er. Det gør montagen nemmere og mere fleksibel, da silikoneslangen er mere medgørlig. De skarpe hjørner er ofte kendt fra plastikslanger, men hvis du derimod vælger en silikoneslange, vil du ikke opleve skarpe hjørner, og kan i det hele taget ikke skære dig på silikoneslangen, som du kan på plastikslangen.

Derudover kan silikone både tåle ultraviolet lys, statisk elektricitet og ozon. Silikoneslangen kan også stråle- og varmesteriliseres.

Sådan vælger du den rigtige silikoneslange

Der findes som sagt mange forskellige typer af silikoneslanger. Her er noget af det, som du skal være opmærksom på ved køb af silikoneslanger:

  • De fås med en indvendig diameter fra 1 mm til 12,5 mm
  • Hurtig levering hvis du vælger at købe dine silikoneslanger igennem Silcofa
  • Sørg for, at slangerne godkendt til det formål, du skal bruge dem til
  • Vælg en silikoneslange, som kan tåle forskellige temperaturer, f.eks. fra 60° C til 180° C

Derudover kan der være forskel på silikoneslangens hårdhed. Her kan du vælge mellem en silikoneslange, som er lavet i opskummet silikone, eller en der er lavet i massiv silikone. Den opskummede silikoneslange er mere fleksibel og blød end den massive.