Få ungerne ud at lege

Mange børn foretrækker – ligesom mange voksne – at være indendørs foran en skærm.

Du vil naturligvis gerne have dem ud at lege, men med de mange muligheder de har indendørs kan dette være en udfordring.

Gå forrest

Gå med ungerne udenfor. Børn hører ikke nødvendigvis efter hvad du siger, men de betragter og kopierer din opførsel. Derfor er det vigtigt, at du har gode vaner for udendørs aktiviteter. Dermed ikke sagt, at ungerne ikke skal lære at lege uden du er involveret. Det kan sagtens kombineres. Du laver havearbejde, hænger vasketøj op eller sidder med en bog, mens børnene leger omkring dig. Få dem i gang med en god leg, og når du så skal videre med husarbejdet indendørs, siger du til barnet, at du går ind og de selv må vælge om de vil lege videre eller vil med ind (såfremt de har en alder, hvor de kan være alene i haven).

Hjælp dit barn med at lære at stå på skateboard og rulleskøjter. Der er også mange timers aktivitet i dette.

Stille børn

Ikke alle børn er vildbasser, og fra en tidlig alder kan du se om dit barn er mere stille. Men bare fordi man er stille, betyder det ikke, at man ikke kan eller skal lege udenfor. Så må du bare sørge for, at dit barn har mere stille aktiviteter at give sig til.

De kan måske hjælpe dig med havearbejdet, have en sækkestol i et stille hjørne af haven hvor de kan hygge med en bog, eller have en sandkasse. Sandkassen giver mange timers leg, hvad enten dit barn elsker at bygge sandslotte, ”lave mad” eller grave huller og fylde dem med vand. Se et udvalg af sandkasser her.

Tag på tur

Tag på tur udendørs. Tag i skoven, og se på insekter og svampe. Tag på de lidt større og populære legepladser, for variation. Tag på stranden, og er det ikke vejr til at bade, kan I jo i stedet lede efter rav og smutte sten. Det vigtigste er, at du viser vejen, som det gode eksempel, det giver dine børn gode vaner.