Få styr på kunder og økonomien i virksomheden

Følgende indhold er sponsoreret

Som selvstændig erhvervsdrivende er kunder og økonomien i virksomheden 2 af de vigtigste punkter. Hvis du ingen kunder har, har du ingen forretning, og det kan egentlig også siges for økonomidelen.

 

Det moderne regnskabsprogram

Når det kommer til økonomien i en virksomhed, er det uden tvivl en kæmpe hjælp at finde det rigtige regnskab program, der passer bedst til dine behov. Og det er sådan set næsten lige meget om du gør brug af en bogholder eller ej. Du kan nemlig få regnskabs programmer der holder udgifterne til din bogholder væsentlig nede, samtidig med at den også hjælper dig, udover at sparer penge. Med de mange cloud og andre digitale løsninger i form af app’s osv. Findes der selvfølgelig også et system du kan bruge via din mobil til dit regnskabsprogram. En af de største irritationer når man er på farten, er at skulle gemme alle sine kvitteringer, så bogholderen kan få dem på et eller andet tidspunkt, så hun kan bogføre dem. Men med de mere moderne programmer kan du via mobilen tage et billede af kvitteringen, så sendes billedet ind i dit regnskabsprogram. Med den nye lovgivning er det herefter lovligt at smide kvitteringen ud! Da digital lagring af kvitteringer er blevet lovligt. Hvis du har valgt det rigtige program, kan du endda bede systemet om at bogføre kvitteringen selv! Så sparer du penge på en bogholder, og hvem kan ikke lide at sparer penge?

 

Det er kurset der tæller

Med ovenstående regnskabs program, kan men hurtig tro at man selv kan stå for sit egent bogholderi, og det kan du også! Der er ingen grund til at du som håndværker, hvad hvilken branche du nu arbejder med, ikke kan lærer at bogføre, det er nemlig ikke særlig svært! Selvfølgelig skal du stadig betale for revisoren når året er omme, men det skal man jo alligevel. Der findes mange kurser derude, så tag lige at undersøge hvad for et der passer bedst til dig, og lur mig, om det ikke kan betale sig at betale et kursus til dig selv, hvis du kigger på omkostningerne i forbindelse med din bogholder. Men der er også mange andre roller en bogholder tager, end blot bogføringen, det kunne derfor være en god ide at tage et kursus, så du også blev excel ekspert! Der er jo ingen grund til du ikke selv får styr på din økonomi heller.

 

Kunder i banken er penge i banken

Uden kunder har du ingen butik eller virksomhed. Og i dagens Danmark har det aldrig været sværere og nemmere på samme tid, at få kunder i butikken. I gamle dage var det hele mund til mund, og det var den lokale men gik til. Der var ikke så stor fokus på markedsføring. Men tiderne har ændret sig, og man kan ikke længere bare smide en reklame i den lokale avis, og tro man får kunder af den grund, og heller ikke hvis du kun går efter det ældre segment. Kigger man på statistikerne er der ingen tvivl om de ældre har og stadig indtager de sociale medier og andre digitale platforme såsom Google. Det har taget lidt længere tid at få ændret deres vaner, men nu er de ’’endelig’’ med på vognen. Det betyder altså at det er på tide at dig og din virksomhed også hopper med. Ellers vil i stå alene tilbage på perronen uden nogen kunder! Det er online dine kunder er og derfor skal du selvfølgelig også være det! Fundamentet for en Online Strategi er din hjemmeside, der selvfølgelig er seo optimeret. SEO står for Search Engine Optimization, og er altså en måde hvorpå du får din hjemmeside til at rangere højere hos Google. Så når der er nogen der søger på noget indenfor dit felt, så er det din hjemmeside der ligger øverst på google!