Få mere tid og skån samtidigt miljøet – what’s not to like?

Er du også træt af spildtid i bilen?

Hvis du kunne få mere tid hverdagen, hvad ville du så bruge det på? Arbejde, familie, venner eller fritidsaktiviteter? Uanset så kunne du vel (som de fleste andre) sagtens bruge mere tid, ikke? En af de største poster på tidsforbruget er for de fleste transport. Du er sikkert også en af dem, som bruger både halve og hele timer i trafikken. Var det bare selve kørslen, så kunne man måske acceptere det. Næh, man skal også trækkes med køer, kørsel så langsom at man næsten føler man kunne blive overhalet af en skildpadde – ja for ikke at tale om det store lotteri, det nogle gange kan være at få en parkeringsplads. Kunne du i stedet tænke dig at vinke farvel til alt bøvlet, så er en elcykel et godt alternativ til bil.

 

“Ja nu bruger jeg jo den offentlige transport”. Tillykke med det, så må du være blandt verdensmestrene i at vente. Busser og tog passer jo nærmest per definition aldrig sammen. Enten kommer du to minutter efter bussen er kørt, eller også skal du sidde og vente i en halv time på toget. Med en elcykel kan du sove længere og sandsynligvis tage senere afsted end du plejer. Du slipper for stress over bus- og togtider og kan i stedet møde afslappet ind på arbejde. Ja det lyder godt, ikke?

Og skåne miljøet?

Ja, det er nemlig sådan at elcyklen er en af de reneste former for transport og også en af de mest energibesparerende. Mht. støjforurening, så er elcyklen også et hit. Du ved selv hvor meget trafikken støjer, hvis du bor i eller i nærheden af en storby. Sammenligner man støjen fra motorcykler eller biler der gasser op med elcyklen, ja så siger det sig selv at elcyklen støjer mindst.

På CO2 regnskabet så kan dem der kører elcyklen bestemt godt pudse glorien.

  • 1 km kørsel i en mellemklassebil koster 132g CO2
  • 1 km kørsel på elcykel koster ca 12g CO2,

For hver kilometer du kører elcykel, sparer du altså miljøet for ca. 120g CO2

De fleste er nok heller ikke klar over, at man ved at køre elcykel er langt mindre udsat for udstødningsgasser. Bilister der holder i kø, får suget den forankørendes udstødningsgas ind gennem ventilationsanlægget. Koncentrationen er vil være langt lavere, når du kører på cykel.