Få hjælp til det sidste farvel

Når et nærtstående familiemedlem, der har stået dig og din familie kært i mange år, afgår ved døden, står man tilbage som pårørende i de fleste tilfælde med mange spørgsmål, som kan være svære at overskue i denne svære tid. For ikke nok med, at det er en svær tid at komme igennem, er der også ved planlægning af en begravelse eller bisættelse mange ting, I som pårørende skal tage stilling til og forholde jer til. Det vil derfor være en god idé at få en bedemand ind over planlægningen, som kan være jeres faste støtte og sparringspartner gennem forløbet.

Hvad hjælper en bedemand med?

Det er vigtigt at påpege, at afdødes familie eller pårørende ikke er forpligtet til at gøre brug af en bedemand eller anden service. Bedemanden står dog altid til rådighed, hvor vedkommende kan sørge for, at afdødes ønsker samt familiens og pårørendes muligheder for at opfylde dem går op i en højere enhed, når der skal arrangeres bisættelse eller begravelse. Bedemanden håndterer både praktiske opgaver som papirarbejde, arrangering af ceremoni samt transport, men har samtidig også mulighed for at gå i tæt dialog med jer, som er nære pårørende, og komme på hjemmebesøg, hvis dette ønskes. På denne måde skal I som pårørende ikke bekymre jer om andet end hinanden, og alle de gode minder i har haft sammen med den afdøde.

Hvad koster det?

En bedemand behøver ikke koster en herregård. Det er også muligt at finde en lokal billig bedemand i Fredericia og omegn, som opfylder ovenstående krav. Her er det muligt at få en fast pris på 10.995 kr., som inkluderer følgende:

  • Kiste (klassisk hvid kiste)
  • Polstring af kiste
  • Tøj/sengelinned
  • Ilægning i kiste
  • En rustvognskørsel op til 40 km, derudover km-takst

Det eneste I skal gøre er, altså at vælge kiste, sten og indgravering, så ordner bedemanden resten.