Få firmabilen med hjem til en fornuftig pris

Det kan hurtigt virke tosset, at du kører rundt i firmabilen hele dagen, men fordi du skal til et arrangement om aftenen bliver du nød til at skifte køretøj, fordi du ikke må benytte din firmabil privat. På den måde ender det med at være to biler, der skal klare en enkelt bils arbejde, og uden at være en tysk effektiviseringsfanatiker, så oplever du det måske som en smule ineffektivt. Og hvis vi lige bliver ved en tyske effektiviseringsfanatiker, så er det også ærgerligt, hvis du skal skifte firmabilens køreglæde fra eksempelvis tysk automobilkunst, når du skal over i dit private køretøj. Der er dog godt råd. Splitleasing fra corelasing.dk lader dig lease din firmabil sammen med firmaet efter en procentvis fordeling, så du kan samle firmabilen og privatbilen i én.

 

Regningen bliver opdelt

Den procentvise sats ved splitleasing betyder, at du og virksomheden, der leaser, sammen klarer udgifterne. Det kan være, at virksomheden hæfter for 70% af firmabilen, mens du betaler resten af den månedlige sats for splitleasingen. Det betyder imidlertid også, at bilen skal bruges 70% af tiden i forbindelse med opgaver for firmaet. Du skal dog ikke frygte repressalier, hvis du overskrider den mængde af kørsel, du har angivet din egen brug af firmabilen som. Det kan sagtens være, du i perioder skal bruge bilen mere, og så justerer du blot faktureringen, så det passer til den fordeling af bilen, der reelt er.

 

Det lyder måske som noget papirnusseri, du har svært ved at finde tid til. Det er det ikke, for selvom SKAT kræver, at du fører et akkurat regnskab over, hvem der bruger bilen, så bliver det hele varetaget af en elektronisk kørebog. Det vil sige, at splitleasingens fordeling bliver nem at holde øje med, fordi du ved hver tur blot registrerer, om det er en privat eller virksomhedsrelateret tur.

 

Splitleasing giver mulighed for forskellige køretøjer

En fordel ved splitleasing er, at du ikke binder dig for længe til det køretøj, du leaser. Du tegner typisk en kontrakt på 12 måneder, hvorefter du har muligheden for at skifte køretøjet ud. Det betyder, at du kan prøve lidt flere modeller af og måske vurdere, at der er nogle der passer bedre til dit arbejde og privatliv. Det kan også være, du har en forkærlighed for den tyske mekanik, og du gerne vil nyde dit yndlings bilmærkes forskellige muligheder.