Er valget faldet på et nyt plankegulv?


Plankegulv er en god løsning, hvis du er interesseret i et gulv, som holder i mange år, og kan holde til det meste. Plankegulvet er i sig selv meget tidsløst og en sikker løsning, hvis du står og skal have nyt trægulv. Det matcher de fleste møbler, og går aldrig af mode. Plankegulvet er et af de mest populære trægulve, da det fås i rigtig mange forskellige nuancer og træsort. Udvalget gør, at det også kan være meget svært at beslutte, hvilken træsort man synes passer bedst hjem til en selv. Det kan fås i eg, ask, fyr, bøg, endetræ, merbau og valnød og ikke nok med det, fås det også som lamelopbyggede højder. 

Når du vælger dit plankegulv og dets træsort, skal du overveje, hvilken stemning du ønsker i dit hjem. Det kan være meget svært, men da et trægulv er noget, som man har i rigtig mange år, skal dette ikke være en forhastet beslutning, men derimod en velovervejet. Et trægulv kan være meget dyrt, og noget man skal have i lang tid, hvorfor det er en god ide at sætte sig ind i de forskellige træsorter. Det er dog en god ide, inden du køber dit plankegulv at søge råd hos nogle eksperter inden for området. Køb dine nye flotte plankegulve her.

Hvilken træsort passer bedst til dig? 

Når du vælger dit trægulv, er træsorten det, som du kommer til at lægge mest mærke til, da det er den, som kommer til at have betydning for, hvilken stemning der skal være i dit hjem. Hvis du vælger en meget mørk træsort, som eksempelvis merbau, valnød eller bøg, vil dit gulv komme til at se meget rustikt ud. En mørk nuance af plankegulv vil bidrage til et hjem med varme. Hvorimod hvis du har et hjem, som er præget af en mere minimalistisk nordisk indretning, kunne du vælge en træsort som eg, ask eller fyr, da den ville matche den stil rigtig godt. 

En helt tredje mulighed kunne være endetræ, som er et plankegulv, som i højeste grad skiller sig ud fra mængden. Der er ikke mange, som har et trægulv af endetræ. Så dette trægulv er et sikkert valg, hvis du ønsker et, som ikke ses så mange andre steder. Det skal dog siges, at der ikke er nogen opskrift på hvilket trægulv, som passer bedst til de forskellige stilarter, så det er vigtigt at vælge ud fra, hvad du selv synes, matcher dig og din stil bedst.

En sidste mulighed til dit plankegulv, er de lamelopbyggede plankegulve. De lamelopbyggede plankegulve kan du vælge enten, at skal være lakeret eller olieret. Hvis du vælger at de skal være olieret, bliver de mere rustikke, og hvis du vælger, at de skal være lakerede, bliver de mere lyse i deres look. De lamelopbyggede gulve kan være en smule dyrere alt efter hvilken forhandler, du ender med at vælge

Et sidste tip! Tag ud og se nogle gulve, før du beslutter dig.