Er du nervøs for indbrud på din ferie?

Er du så heldigt at skulle på ferie i år, men er du samtidig bekymret for indbrud imens du er væk? Det er ikke så underligt, hvis du går og bekymrer dig, for chancerne for indbrud, når du er på ferie, ér bare større. Tyvene ved godt, at det er smart at dukke op, så snart folk tager væk i en længere periode. Men faktisk kan du gøre nogle forskellige ting, så chancerne for indbrud er langt mindre og du kan nyde din ferie uden de store bekymringer.

 

Samarbejd med dine naboer

 

Dig og dine naboer kan virkelig hjælpe hinanden, når du gælder ferie og indbrud. For at holde tyvene væk, handler det om, at få dit hus til at se så beboet ud som muligt. Lav en aftale med din nabo om, at I tømmer hinandens postkasse, når I er på ferie, så det ikke kan ses, at I er væk. Har nogle af jer flere biler, så parker den ene i naboens indkørsel eller omvendt. På den måde ser det også ud som om, der er nogle hjemme. Har du et tæt forhold til din nabo, kan du også lave en aftale om, at I går ind og tænder lys om aftenen i den andens hus.

 

Tjek dine låse

 

Mindsk chancerne for indbrud ved at have ordentlige låse. Er du ikke sikker på, at dine låse er optimale, så kan du få din lokale låsesmed til at hjælpe dig med at tjekke op på det. Tjek f.eks. denne låsesmed i København. Det gør det ikke umuligt at bryde ind, men det kan i hvert fald gøre det mere besværligt end hvis dit hus er udstyret med gamle, slidte låse. Rejser du tit, eller skal du afsted i en meget lang periode, kan det også være nødvendigt med et alarmsystem. På den måde er du sikker på, at du ikke skal gå og bekymre dig konstant.

 

Reklamer ikke med din afrejse

 

Det er fristende at dele med dine venner på de sociale medier, at du snart tager et lækkert sted hen på ferie, men tænk dig om før du gør det. Det er ikke kun dine venner, der ser det. Tyvene følger også med, og hvis du går og skilter med, at du snart forlader dit hus, er chancerne for indbrud kun blevet større.