En god kontorstol fremmer arbejdsglæden

Det er de færreste af os, der har godt af at sidde på en gammel, slidt og usikker kontorstol, når vi arbejder. Faktisk er det bevist, at det er af utrolig stor betydning, hvordan vi sidder. Har du og dine kollegaer derfor meget arbejde foran computeren eller skrivebordet? Så er det på sin plads at investere i komfortable kontorstole, der besidder alle de funktioner, der skal til for at passe på din holdning og ryg. En kvalitetsrig stol øger også arbejdsglæden og derved effektiviteten.

Sådan sikrer du dig, at du sidder ordentligt

Det er ikke raketvidenskab at sikre sig, at man sikker ordentligt, men det kan godt være sværere, end man lige skulle tro. Vi har det nemlig med at falde tilbage til gamle og usunde vaner, når vi koncentrerer os og glemmer alt om holdning.

Hvad skal en kontorstol indeholde?

Det er utrolig vigtigt at kontorstolen er komfortabel at sidde i, og hvis du tilbringer lang tid i sædet, så skal du købe en stol med den nødvendige støtte til ryg og lænd. Behovet kan være forskelligt fra person til person, så det er en god ide at teste et par stykker. Kontorstolen bør også have en justerbar lænd- og nakkestøtte samt en hæve/sænke funktion.

Alternative tiltag til kontorstolen?

Der kan komme dage, hvor det er smart at udskifte stolen med noget andet. Måske slet ingenting. Tag et afbræk fra stolen og tilbring dagen stående. Måske har du en yogabold, som du kan bruge i mindre intervaller, der får gang i blodomløbet på en anden måde.

Hjælp hinanden med at huske

Et godt tip, men som desværre tit overses. Hjælp hinanden. Der er ingen skam i lige at minde en kollega om, at han/hun er ved at falde sammen – på en positiv og sød måde, selvfølelig.

Den rigtige kontorstol behøver ikke være dyr

Kontorstole kommer i mange designs, materialer og prisklasser, men hvis du gerne vil gå på opdagelse i et sortiment af højkvalitetskontorstole, der ikke nødvendigvis sprænger budgettet, så kan du se mere her. God siddekomfort skal ikke tages for givet.