Din brugte bil er penge værd

Står du og skal udskifte din gamle bil med en nyere model? Alt efter hvor gammel din bil er, hvilken årgang og model den er er, om den kan sælges eller skal skrottes, så er der penge at hente, når du skal af med din gamle bil. Der er nemlig både penge i at aflevere sin bil til skrotning og i at sælge den enten privat eller som del af handlen om den nye bil.

Hvis du gerne vil bruge din gamle bil som en del af udbetalingen til den nye hos en forhandler, så forbered dig og vær på forkant med, hvad din bil er værd på markedet. Den forhandler, der skal sælge dig en ny bil vil naturligvis være interesseret i at give så lidt som muligt for din gamle bil. Nogle steder tilbyder forhandleren en fast sum f.eks. 15.000 kr. for din gamle bil uanset bilens alder og tilstand. Det gør de på betingelse af, at du køber en bil til et mindste beløb på f.eks. 80.000 kr. og finansierer det gennem dem. Det er jo selvfølgelig et godt tilbud, hvis din gamle bil ikke er 15.000 kr. værd. Men er den mere værd, er det dig, der skal sørge for, at du får det, du bør have for din brugte bil. Derfor er det en rigtig god ide at undersøge markedet for brugte biler, inden du opsøger en forhandler.

Sælg bilen selv og få eventuelt mere for den

Det kan også være en seriøs overvejelse værd, om du selv skal sælge bilen til en privat person fremfor at lade en forhandler tage den som bytte i handlen. For det første vil du ofte få mere for bilen ved at sælge den privat, og har dermed også fået penge til udbetalingen på den nye bil. For det andet kan det også påvirke dine rabatter på den nye bil, hvis du gerne vil have din gamle bil med i handlen. Ifølge FDM har bilforhandlere en tilbøjelighed til at udligne de rabatter, de har givet dig på den nye bil, ved at give dig mindre for den gamle bil. Og så er du jo lige vidt! Sælger du den gamle bil selv, kan du få gavn af de rabatter du forhandler dig frem til under bilhandlen uden at skulle bekymre dig om, om de vil påvirke skrotpris på din bil.

Få penge for at skrotte din bil

En del autoophuggere har en aftale med en bilimportør om, at det som forbruger skal være gratis at skrotte sin bil. Aftalen er led i producentansvaret som påligger bilproducenter og -importører. Derud over får man en skrotpræmie fra staten på 2.200 kr. Den er indført for at undgå, at biler bliver dumpet tilfældige steder eller får lov at stå på gårdspladsen eller i baghaven i årevis efter, at de ikke kan bruges mere. Der siver olie, kølervæske mm. ud af bilen og det forurener både jorden og nærliggende vandløb, når den får lov at stå. Men det er da også meget bedre at få penge lige ind på kontoen, ved at aflevere den hos en godkendt autoophugger.