Det rigtige lys skaber bedre arbejdsforhold

I Danmark er vi rigtig gode til at skabe gode arbejdsvilkår fore vores ansatte. Vi bruger mange ressourcer på at skabe gode vilkår og trivsel på vores arbejde, da vi er der mange af døgnets, ugens og årets timer. Faktisk er vi der ofte mere end i eget hjem, og derfor så skal forholdende selvfølgelig være i orden.

Mange virksomheder bruger mange penge på at gøre kontormiljøet bedre. Det gør de ved at investere i alt fra lyd- og støjreducerende udstyr til skillevægge, ergonomiske stole, elastikker til øvelser igennem dagen, sunde ordninger som en frugtordning og meget mere. Overraskende nok, glemmer mange at skænke en vigtig ting som lyset en tanke.

Gåde råd om belysning til indendørs brug

Bruger du lyset bevidst, kan du skabe et bedre klima for dig og dine ansatte. Mange falder pladask for at vælge en lampe, der ser flot ud, og glemmer så at skænke det vigtige lys en nævneværdig tanke. Det betyder, der rundt omkring i landets virksomheder hænger lamper, som slet ikke er effektive nok eller kaster lyset helt forkert.

Husk at lampens reelle funktion er at give lys. Derfor skal du kende dine behov FØR du vælger lampen. Du bør tale med en lysekspert, der kan vejlede. F.eks. giver nogle lamper og pæretyper også et diffust lys, der er svært at koncentrere sig i. Det fungerer selvfølgelig ikke på en arbejdsplads, hvor vi skal bruge rettet og koncentreret lys, der når frem til vores arbejdsborde. Her er kraftige loftmonterede sports tit det bedste valg.

Glem ikke det naturlige lys

Det er naturligvis vigtigt at kunne tænde for godt og velegnet lys i de mørke perioder af året. Vinteren efterlader ikke meget sollys, og her skal de rette pærer og lyskilder være klar.

Når vi er i foråret og sommersæsonen, er det dog værd at tænke i naturligt lys. Naturligt lys er bedre for vores humør og koncentrationsevne, da det giver et naturligt oplyst rum, vi kan være i og koncentrere os i flere timer ad gangen. De lange arbejdsstræk og den gode koncentration kommer selvfølgelig virksomheden til gode, da der produceres mere.

Traditionelle vinduer er vigtige i den forstand, men også ovenlyset kan involveres og spille en kæmpe rolle. Da erhvervsbygninger er forskellige, kræver det i nogle tilfælde en specialtilpasset løsning – læs evt. mere her.