Derfor skal man vælge varmepumper

Selvom det gode vejr er med os lige for tiden og solen så småt begynder at skinne på det danske land, skal der stadigvæk tænktes på opvarmning af hytten. Der findes flere forskellige måder hvorpå man kan få sin bolig opvarmet, og det kan være svært at få et overblik over fordelene og ulemperne ved de forskellige typer varmepumper. Det man kan være sikker på, uanset type, er at alle varmepumper er en økonomisk gevinst, så man kan spare en masse penge på sine varmeregninger.

De 3 typer

Luft til luft varmepumpen

Som nævnt, findes der flere forskellige typer varmepumper. En af dem er luft til luft varmepumpen, som er ideel i forhold til pris, størrelse og opsætning. Den kræver nemlig kun en udendørs varmepumpe til at tage luften ind samt en indendørs blæser, så varmen kan blive sendt rundt i huset. Prisen på sådan en varmepumpe kan variere fra 12.000 kr. til 25.000 kr., hvilket er en forholdsvis lav pris i forhold til, hvor meget man vil komme til at spare på sin varmeregning. I tilfælde af, at man skifter fra et traditionelt olie- eller gasfyr, kan man spare halvdelen af sin varmeregning i fremtiden. Denne type er også fantastisk nem at sætte op, og det hele kan ordnes på en enkelt dag.

Hvis man får fingrene i en af de mere moderne varmepumper, får man en to-i-en løsning, hvor pumpen også kan fungere som aircondition, så man kan afkøle boligen også. Investerer man i en af de helt smarte, kan man styre temperaturene i boligen fra længere afstand, så det har en tilpas temperatur når man ankommer.

Luft til vand varmepumpen

Denne type er mere effektiv, når det handler om at opvarme en bolig hurtigt. Den største fordel er, at pumpen også kan opvarme brugsvand, så man kan spare endnu mere på sin varmeregning og CO2 udslip. Det betyder, at man meget sjældent skal bruge penge på ekstra strøm, når man skal opvarme sin bolig – heller ikke selvom vintermånederne skulle byde på strenge frostgrader. Denne pumpe kan også afkøle boligen ved at indsende koldt vand i stedet for varmt vand ind gennem rørene.

Jordvarmepumpen

Denne type varmepumpe er den mest effektive, driftssikre og den med længst levetid. En anden fordel ved denne type er, at den ikke støjer som de to ovenstående. Den virker året rundt, og er specielt en god investering, hvis man vil undgå høje elregninger i vintermånederne.

Læs mere online

Ønsker man at læse mere om diverse varmepumpefunktioner, kan man finde meget mere information online. Her finder man Danmarks største og bedste udvalg af varmepumper, og man får kompetent og vejledende hjælp. Firmaet er autoriseret til at arbejde med og behandle kølemidler, hvorfor man sikrer sig, at man er i dialog med en pålidelig forhandler og montør.