Derfor skal du tænke dig om, når det kommer til kviklån

Vi har alle oplevet at stå i en situation, hvor vi simpelthen bare har manglet penge. Det kan være til noget akut, f.eks. en skade på vores bil, at der er sket skader i vores lejlighed, at vores arbejdsgiver ikke har udbetalt løn, eller lign.

Historisk set, så har du kunnet spørge om et forbrugslån i banken. Det kan dog tage tid, og, især efter finanskrisen, er der stillet skarpe krav til de almene banker om udlån, hvilket har gjort det en del sværere at låne penge.

 

Dette har dog åbnet et nyt marked for de såkaldte kviklån, der har gjort det muligt for folk at låne penge nu og her, oftest på ganske få timer. Dette kan være praktisk, da nogle udgifter skal betales nu og her – f.eks., hvis det indebærer skader på vores lejlighed, bil, eller at vi skal betale vores faste regninger. Derved kan det være smart, at du kan låne penge noget hurtigere, end hvis banken skal behandle din sag, for sagsbehandling tager tid, og man er langt fra sikret, at de tillader en at låne penge.

Derfor er det praktisk, at vi kan låne penge nu og her

Det har været meget oppe i vælten, i medier, og endda på Christiansborg, hvad gør man ved de såkaldte kviklån, der tilbyder, at du kan låne penge her og nu?

Der er nemlig nogle andre forhold, end at låne penge i den traditionelle bank. Bl.a. er det såkaldte ÅOP blevet indført, som står for årlige omkostninger i procent. Dette er en opgørelse over alle udgifter ved lånet, hvilket gør, at du nemt kan sammenligne lån – for lad os være ærlige; det bliver hurtigt en jungle at gennemskue, hvad et lån egentligt koster for, især når du står i en situation, hvor du er presset til at låne penge.

Typisk vil kviklån medføre, at ÅOP – altså prisen på lånet – er en del dyrere, end i banken. Derfor skal du være meget opmærksom her, da en høj ÅOP kan føre til, at dit lån får høje renter, der medfører, at det kan blive voldsomt svært at betale det ud. Selv et lille lån med høj ÅOP kan føre til tårnhøje tilbagebetalinger, hvis du ikke har fokus på at få lånet betalt ud.

Derfor skal du være særlig opmærksom, hvis uheldet er ude og du skal låne penge nu og her.