Derfor er firmaarrangementer vigtige for din virksomhed

Et stærkt fællesskab og holdånd på arbejdspladsen motiverer medarbejderne og skaber arbejdsglæde. Motivation og arbejdsglæde er drivkraften bag en succesfuld virksomhed. Derfor er det vigtigt at bruge tid og ressourcer på teambuilding på arbejdspladsen, hvad enten det drejer sig om små daglige aktiviteter eller større firmaarrangementer. At arrangere et godt firmaarrangement kan dog ofte være en kunst i sig selv, for aktiviteterne skal gerne både være lærerige, sjove og udfordrende.

Derudover bør det også være aktiviteter, hvor alle kan være med, for at arrangementet bliver succesfuldt. Derfor kommer vi her med nogle gode tips til, hvad du kan gøre af små og store tiltag i virksomheden, der har til formål at styrke fællesskabet.

Styrk fællesskabet i det daglige

Teambuilding behøver ikke bestå af hele dage, der bliver sat af til forskellige aktiviteter. Faktisk kan man opnå meget ved at indføre nogle små arrangementer eller nærmere daglige aktiviteter eller traditioner for at styrke fællesskabet.

Det kan eksempelvis være en aftale om, at I spiser frokost sammen, eller at I byder weekenden velkommen med rundstykker fredag morgen eller en fyraftensøl om eftermiddagen. Mange virksomheder har også stor succes med at indføre et lille afbræk i arbejdsdagen, hvor medarbejderne kan dyste i bordfodbold, bordtennis eller en anden mindre aktivitet.

På denne måde kommer teamet hinanden ved på en anden måde, hvorved fællesskabet styrkes. Derudover viser det også en højere effektivitet efterfølgende, fordi ens hjerne har fået et sundt afbræk og derfor har nyfundet energi til at arbejde videre.

Et månedligt arrangement

Det bliver mere og mere populært for virksomhederne at indføre en månedlig teambuilding-aktivitet. På den måde kan alle på kontoret være med, og det er derfor en god måde at styrke hele virksomhedens fællesskab og holdånd på tværs af afdelinger.

Det kræver naturligvis lidt mere planlægning, da det gerne skal være forskellige aktiviteter fra måned til måned. Det kan være lige fra sportsaktiviteter til klassiske teambuilding-aktiviteter eller andet, som medarbejderne har godt af. Du kan også med fordel tage en runde og indsamle idéer til aktiviteter hos de ansatte. På den måde er det både nemt at finde på nye aktiviteter, og samtidig vil det blive taget positivt imod hos de ansatte.

Et årligt arrangement

Har din virksomhed ressourcerne til det, er det en god idé at holde et stort årligt firmaarrangement, der eventuelt strækker sig over flere dage. Når du trækker alle ansatte ud af huset, kommer I hinanden ved på en helt anden måde end på arbejdspladsen og lærer hinanden bedre at kende. Et årligt firmaarrangement kan også være en stor fest, hvor alle ansatte bliver hyldet. Uanset hvad du vælger af årligt arrangement, vil det give de ansatte både noget at se frem til hvert år samt en fælles oplevelse at tale om.

Firmaarrangement med overnatning

I forbindelse med det årlige arrangement kan du afholde et firmaarrangement med overnatning. Her kan I nå en række forskellige aktiviteter, der både inkluderer teambuilding, afslapning og hyggelige stunder. Den ene dag kan I lave nogle teambuilding-aktiviteter, der både kan være lærerige og sjove, og som styrker jeres evne til at samarbejde og løse opgaver fremadrettet på en kreativ måde.

Et stort årligt arrangement kan naturligvis være en dyr post, men det er med til at styrke motivationen til arbejdet blandt medarbejderne og samtidig skaber det et stærkt fællesskab, der gør din virksomhed attraktiv at være en del af. Derved styrkes dit virksomheds ry og image, hvilket i sidste ende gavner hele virksomheden.