Derfor er en ny hjemmeside en god idé

Din hjemmeside er det sted på nettet, der er dit. Det er dér, kunderne kan møde din virksomhed på nettet. Du kan tænke på din virksomheds hjemmeside som receptionen i din fysiske virksomhed. Det er her, de besøgende får det første indtryk af virksomheden. Din hjemmeside er altså stedet, hvor en potentiel kunde får et første indtryk af din virksomhed. Det første indtryk skal være så godt som mulig, så du ikke skræmmer dine potentielle kunder væk. En god hjemmeside er nemlig vejen til kundernes tegnebøger.

En ny hjemmeside kan hjælpe dig med at skabe lige dét indtryk, som du ønsker at dine besøgende skal mødes af, så de får et godt indtryk af din virksomhed. En ny hjemmeside skaber også de bedste rammer for success i søgemaskinerne af flere grunde – og skaffer dig øget synlighed blandt brugerne.

Nye hjemmesider designes til at være responsive fra fødslen. Det vil sige, at din nye hjemmeside ser lige så godt ud på computeren som på mobilen. Faktisk designer man i dag ved hjælp af princippet ”mobile first”, hvilket betyder at første prioritet er at hjemmesiden ser godt ud på mobilen. Grunden til det er, at Google rangerer mobilvenlige hjemmesider højere end hjemmesider, der udelukkende består af en desktop version.

Nye hjemmesider er brugervenlige. Brugervenlighed betyder, at du som bruger intuitivt ved, hvordan du skal interagere med hjemmesiden. Det handler blandt andet om at placere elementer dér, hvor brugeren forventer dem, for eksempel at indkøbskurven på en webshop er placeret i højre hjørne. Brugervenlighed står meget højt på Googles ønskeliste – og brugervenlige hjemmesider får dermed en højere placering.

Nye hjemmesider er hurtige. Alt indhold på hjemmesider, som fylder meget (for eksempel billeder eller videoer), bliver komprimeret, så du får en masse godt indhold uden at gå ned på hastighed. Hastighed er ikke kun vigtigt for Google, men specielt også for dine besøgende, som forlader din hjemmeside, hvis den loader alt for langsomt. Et hurtigt website er vejen til bedre placeringer.

En ny hjemmeside er altså vejen frem til øget synlighed, flere besøgende og øget salg.