De 2 største fejl boligejere begår ved boligrenovering

Der er en overraskende tendens på markedet nu om dage, hvad angår renovationsopgaver. Boligejere begår de samme 2 fejl om og om igen. De vil have renoveringen udført hurtigt og billigt. Det ender dog altid i en katastrofe og slutresultatet er ofte langt fra tilfredsstillende.

Derfor før du begynder at bladre gennem de gule sider i din søgning efter en entreprenør, er det vigtigt at du får dine forventninger sat i skak.  Blot fordi en virksomhed kalder sig ”entreprenør” – så skal du ikke forvente at det kan ligestilles med dygtighed. Derudover er dygtige entreprenører næsten altid i høj efterspørgsel og derfor travle. Det minimerer altså chancerne for ”hurtig afløsning” på dit renoveringsprojekt.

Du skal altså ikke være overrasket over, at der til tider kan være en forsinkelse mellem en forespørgsel og endelig svar. Tag det ikke personligt og antag bestemt ikke at de ikke er interesseret i at udføre arbejdet. De fleste entreprenører venter faktisk til de er væk fra jobpladsen, før de besvarer sådanne opkald – da det er en produktivitetsnedsættende handling.

En langsom respons og længere ventetid skal du derfor ikke tolke som et dårligt tegn. Faktisk det komplet modsatte. Det kan faktisk være et godt tegn. En indikation for, at de er efterspurgte og derfor ventetiden værd.

Gode entreprenører er faktisk efterspurgte mindst to til fire måneder frem. Hvis du føler det er for lang tid og du ikke kan vente. Så vær opmærksom på, at dårlige og upålidelige entreprenører altid er tilgængelig med det samme. De er ikke efterspurgte og har ikke travlt. Chancen for at deres resultat vil hjemsøge dig er altså stor og bestemt ikke risikoen værd. For sådanne entreprenører er du ikke speciel. Du er blot en kunde og relationen kan hurtig brydes. Kommer der en ny kunde, som der er større gevinst i – kan du godt forvente at blive nedprioriteret eller i værste fald, at arbejdet bliver udført for hurtig og uden tjek på kvalitet og sikkerhed.

Det var første del af tendensen på markedet. At ville have opgaver udført hurtigt. Andel del er, at det skal udføres billigt og gerne så billigt som overhovedet muligt. Desværre er det svært at komme udenom ordsproget ”Du får hvad du betaler for”.

Men hvad skal man så betale? Hvad er prisen for det arbejde du gerne vil have udført? Det er naturligvis svært at kortlægge præcis – men du har metoder du kan tage i brug.

Ring til så mange entreprenører, som er relevante for dig og din omkreds. Spørg ind til prisen og få dem tilsendt. Det vil give dig en god indikation af markedet. Du vil helt sikkert på flere forskellige prisniveauer. Den billigste skal du nok holde dig fra, og man kan også argumentere for, at den dyreste måske heller ikke er vejen frem. Der vil ofte være en god portion tilbud, som er i samme prisklasse. Det er dit mest sikre bud på, at få en entreprenør som har forstand på, ikke blot prisfastsættelse men herigennem også sit arbejde.

Ofte vil et højere tilbud dog være et bevis på kvalitet og efterspørgsel. Du skal derfor være klar over, at vælger du en af mellemklassen, så får du heller ikke det bedste af det bedste. Men det er du måske heller ikke interesseret i, hvis din interesse er, at få arbejdet udført til en overkommelig pris.

Så når du begynder at planlægge dit renoveringsprojekt, så skal du være forberedt på at vente på den rigtige entreprenør og forstå, at der faktisk er metoder du kan bruge for at finde frem til den rigtige pris. Vigtigst af alt. Gør det rigtigt fra starten af!

Husk i øvrigt at du som privat kan få håndværkerfradrag – Læs mere om fradraget her