Daytrading: Hvad er det?

Mange har før hørt om konceptet daytrading – specielt hvis man allerede er bekendt med aktiemarkedet. Hvis du er nysgerrig på at få skabt dig et overblik over, hvad dette koncept præcis indebærer, kan du læse med i denne artikel. Måske daytrading skal være dit næste investeringseventyr?

Jagten efter merafkastet

daytrade hvordanGenerelt handler daytrading om, at man handler med værdipapirer, aktier og diverse aktiver på meget kort sigt. Når vi taler om, at disse handler bliver lavet på meget kort sigt, taler vi altså om handler, der forekommer inden for timer, minutter og endda sekunder.

Det handler om, at tage hurtige investeringsvalg, som kan give et afkast. Dette afkast bliver så brugt til andre investeringer, som deraf også skal give et afkast. Når man handler på denne måde, for at opnå et såkaldt “mer”-afkast, kaldes det altså daytrading.

Kortsigtede investeringer

Det giver sig selv, at når man taler om at sælge aktier og værdipapirer inden for sekunder, at der er tale om kortsigtede investeringer. Det er noget helt, helt andet end det vi oftest forbinder med investeringer. Oftest tænker man på langtidssigtede investeringer, når man skal i gang med at investere.

Der er dog specifikke investeringermetoder, som kan bruges i forbindelse med disse kortsigtede investeringer. Herunder er CFD handel blevet meget populært. Denne slags handel går kort fortalt ud på, at man investerer i den kursdifference, som udspiller sig ved et aktiv over en periode.

CFD er slet ikke hensigtsmæssigt, hvis man ønsker at lave langtidssigtede investeringer, men det kan være brugbart som daytrader eller lignende. Ønsker du at lære mere om CFD? Læs mere her og find ud af, om du har interesse i emnet!

Daytrading som beskæftigelse

Der findes faktisk investorer, som decideret lever af denne slags investeringer. Disse kaldes daytradere og man kan hurtigt tjene en masse penge, hvis man ved, hvad man foretager sig. Daytrading er blevet til et fuldtidsjob, hvilket ikke er underligt, idet markedet skal analyseres og undersøges gang på gang, for at være i stand til at opnå dette konstante merafkast.

Erfaring gør mester, men indkomsten fra daytrading er dog unægteligt baseret på spekulationer. Dog er disse spekulationer oftest begrundet med tekniske analyser, da det kan være svært altid at have endnu en spekulation klar som daytrader. Disse tekniske analyser er baseret på, hvordan kurs historien førhen har set ud – og med troen på, at dette vil gentage sig. Daytrading er bestemt noget andet end ejendomsinvestering – men begge kan dog gøre dig økonomisk uafhængig!