Bør du vælge alternative varmekilder?

Der kan være mange grunde til at overveje nye varmekilde eller suppleringer til de varmekilder, man allerede har i hjemmet. Det kan være miljømæssige, økonomiske eller praktiske årsager, og i den store jungle af varmekilder finder man forskellige valg med fordele og ulemper. Men nogle varmekilder er ved at blive mere populære end de klassiske, nemlig de miljøvenlige, som du kan læse mere om her.

Miljøvenlige varmekilder kan også give plus på kontoen

Mange er sikkert nervøse for at skulle betale dyre domme for nye eller supplerende varmeanlæg. Men sådan behøver det ikke at være. Heller ikke selvom det skal være gode kilder for miljøet. For faktisk forholder det sig i mange tilfælde omvendt. Nemlig at det miljørigtige går hånd i hånd med det billigere. Sådan er det eksempelvis med et jordvarmeanlæg, som udelukkende bruger vedvarende energi. Her kan man nemlig spare op til 80 procent af sin elregning og samtidig skåne miljøet, da anlægget får sin energi fra jordens naturlige varme, som den har lagret gennem sommeren. Energien transporteres under jorden gennem nogle rør, som når frem til en varmepumpe i huset, der så omdanner det til varme. Og selvom den bruger naturlig varme, er der stadig nok varme i jorden om vinteren til at bruge som energikilde.

Varmepumpen er en genial energikilde

Ligesom med jordvarmeanlægget er en varmepumpe også et naturligt valg, som har økonomiske og miljørigtige fordele. Og faktisk er denne slags varmekilde også ved at blive meget populær i Danmark. For uden at koste en krig, kan en varmepumpe nemlig omdanne både varm og kold luft til luft med modsatte temperatur. Så kan du temperere dit hus, lige som du ønsker det, uanset om det er vinter eller sommer med vedvarende energi, der er godt for miljøet og også billigt. Nogle varmepumper omdanner også vand til enten kold eller varm luft. Og man behøver ikke bruge en varmepumpe til hele huset, da den nemlig er fleksibel og kan kobles til eksempelvis bare et rum eller som supplering til andre energikilder i hjemmet. Mange bruger en varmepumpe i sommerhuset, hvor det om sommeren er en fordel at have en aircondition til at køle og et stabilt varmeanlæg om vinteren til at varme. Så kan du bruge sommerhuset trygt hele året rundt. Hvis det lyder som noget for dig, så kan du her se mere. Et naturligt valg, som benytter klodens egne ressourcer.