Billeje – Dét skal du tænke over

 

Har du overvejet at leje en bil? Det kan være en smart løsning, hvis du har brug for en bil i en kortere periode. Billeje er efterhånden ret udbredt, og dermed er der også mange muligheder. Det er selvfølgelig godt, men det kan også være uoverskueligt. Så hvad skal du tænke over, inden du skriver under på en lejekontrakt?

Hvilken type?

Først og fremmest er det vigtigt at tænke over hvilken type bil, man gerne vil leje. Der findes mange forskellige typer af biler, der passer til forskellige situationer. Det er netop dét, der er smart ved billeje. Så kan du nemlig vælge forskellige biler til forskellige formål. Du kan f.eks. vælge mellem følgende:

  • Lille bil
  • Mellem bil
  • Stor bil
  • 9 personers bil (minibus)
  • Lille varevogn
  • Stor varevogn
  • Flyttevogn

Der er altså mulighed for, at du kan finde lige den type bil, du skal bruge. Der er selvfølgelig en prisforskel på de mindste og de største biler, og derfor kan det være en god idé at overveje, om man kan klare sig med en lidt mindre bil.

Varighed

Når du har fundet ud af hvilken biltype, du har brug for, så skal du overveje, hvor længe du vil leje den. Du kan vælge at gøre det så billigt som muligt og kun have bilen en dag eller to. Det er smart, hvis du kun skal bruge bilen til et mindre ærinde. Dog kan det medvirke til, at det bliver en lidt forhastet oplevelse, fordi bilen skal afleveres tilbage så hurtigt. Du kan også vælge at leje bilen i nogle uger eller måske måneder. Så er du sikret en bil i hele den periode, du har behov for det – uden stress.

Ansvar

Når du lejer en bil, så er der naturligvis et ansvar. Der bliver lavet en kontrakt, så udlejeren er sikker på, at få bilen tilbage i god stand. Derfor er du forpligtiget til, at holde bilen pæn og ren i den tid du lejer den. Derudover er du også ofte selv ansvarlig for, hvis der skulle ske en skade på bilen. Derfor er det nødvendigt, at du overvejer, om du kan leve op til det ansvar. For de fleste er det dog slet ikke noget problem. Så længe du bare sørger for at læse kontrakten igennem og ellers bruge din sunde fornuft, så kan du sagtens kaste dig ud i at leje en bil.