Billån: Sådan finder du det rigtige

Trænger din gamle bil til at blive skiftet ud med en nyere og bedre bil? Mange drømmer om eller har hårdt brug for en ny bil, men får ikke gjort noget ved det –ofte pågrund af penge. For at fåråd til den nye bil er det for de fleste en god løsning at tage et lån, men de mange muligheder for billån kan være noget af en jungle at finde rundt i. Med disse gode råd bliver du imidlertid klædt godt påtil at vælge det rigtige billån.

Overvej de forskellige typer låneudbydere

Du har flere muligheder, når du beslutter dig for at tage et billån. Først og fremmest kan du gåi banken og alt efter hvilken bank, der er tale om, og hvordan kundeforholdet er, kan du fåvarierende tilbud. Vær opmærksom på, at det som regel er nødvendigt at være kunde i den pågældende bank, hvis du skal forhandle dig til en god rente pålånet.

En anden mulighed er at tage et lån gennem bilforhandleren. Her er det ofte muligt at forhandle om prisen påselve bilen samt lånet. Særligt hvis du køber en dyr bil, er bilforhandleren villig til at give et godt tilbud pået fordelagtigt lån.

En tredje type lån er forbrugslånet eller kviklånet. Fordelen her er, at det er nemt og hurtigt at låne. Samtidigt er der fleksibilitet i forhold til lånets størrelse, da der findes mange forskellige udbydere. Mangler du kun et mindre beløb for at kunne købe din bil, er det derfor værd at overveje et mindre lån. Uanset hvilken type lån du vælger, kan du med fordel benytte dig af en sammenligningstjeneste, hvor du kan finde en oversigt over forskellige lån.

Undersøg ÅOP

Det er vigtigt altid at være opmærksom pået låns ÅOP, når du sammenligner forskellige lån. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og viser de samlede omkostninger i procent per år af det samlede kreditbeløb pålånet –udover renter er der nemlig ofte et oprettelsesgebyr og andre løbende gebyrer, som kan gøre lånet dyrere. ÅOP er en lovpligtig information, du som kunde har ret til at fåfra en låneudbyder. Dog er det ikke alle udbydere, der er lige tydelige omkring ÅOP. Uanset hvor du henter lånetilbud, skal du altid have informationer om ÅOP, sådu har mulighed for præcist at beregne dine låneomkostninger og dermed vurdere lånetilbuddet.