Belysning og kreativitet: Det er vigtigt med god belysning på kontoret

knotorbelysningDer er meget man skal tage stilig til når det handler om at få den mest optimale kontorbelysning. Det nytter bestemt ikke kun at tænke på udseende og design, når du køber nyt belysningsinventar til dit kontor. Det vigtigste er at du sikrer dig, at dit personale får de bedst mulige betingelser for at udføre deres arbejde. Dårlig belysning på kontoret kan have en meget negativ indflydelse på dine medarbejdernes præstationer, og på sigt også på virksomhedens resultater.

Denne artikel er udviklet af Autoriseret Elektriker i Nordsjælland i samarbejde med Firmacheck.dk og i denne artikel opsummerer vi de vigtigste hvad gælder arbejdsbelysning til kontorer.

Belysning til kontoret – De vigtigste tommelfingerregler

  1. Det vigtigste med hensyn til kontorbelysning er, at du har en passende lysstyrke i læsefeltet, at belysningen generelt er jævn, og at synsfeltet ikke forstyrres af irriterende reflekser.
  2. Nu for tiden forekommer der til størst del af skærmarbejde på de fleste kontorer, og belysningen skal derfor tilpasses derefter. Det er vigtigt, at dagslyset ikke påvirker arbejdet ved at blænde medarbejderen, sløre skærmen og forstyrrende skygger bør også undgås.
  3. Visuelt krævende opgaver kræver ekstra kraftig belysning. Eksempelvis anbefales det tre gange stærkere punktbelysning til finere tegnearbejde f.eks. ved udvikling af arkitekttegninger end ved almindeligt kontorarbejde.
  4. Ældre har som regel brug for mere lys end yngre. Her er det mange gange svært at komme med nogle detaljerede retningslinjer.
  5. Det er også vigtigt, at den enkelte medarbejder har mulighed for at regulere lysstyrken på sin arbejdsplads.
  6. God distance mellem arbejdspladserne på et kontor anbefales også.

Hvor kan jeg få hjælp til optimering af kontors belysning?

Autoriseret Elektriker Nordsjælland, kan selvfølgelig hjælpe dig med at montere og planere for mest effektiv og optimal kontors belysning, på netop tid kontor. Autoriseret Elektriker er en del af Norh, som både tilbyder låse og alarm osv. derfor er det også muligt at få flere praktiske ting vedrørende optimering af erhvervsmiljø på kontorer, løst et os samme sted. Du kan f.eks. læse mere om låse, adgangskontrol i København på Norh Sikrings hjemmeside her: https://www.norhsikring.dk/laasesmed-koebenhavn-k/