Alt du skal vide om uddannelsen på HTX

Har du altid været bedst til de naturvidenskabelige fag i folkeskolen, så kan du jo overveje at tage din gymnasiale uddannelse på HTX. HTX varer 3 år og kombinerer de tekniske og naturvidenskabelige fag med almene fag, som man kender fra folkeskolen. Det vil sige, at der er en række obligatoriske fag som dansk og historie, men du er også selv med til at vælge de yderligere fag, som du gerne vil beskæftige dig med i løbet af din gymnasietid.

 

Det laver man på uddannelsen

Udover de obligatoriske fag, så kan du vælge mellem 1 til 3 valgfag. Dine valgfag kan fokusere mere på for eksempel teknik, teknologi, it og kommunikation. Undervisningen vil en del af tiden være klasseundervisning, som man kender det fra folkeskolen. Derudover vil der være gruppearbejde og projekter, hvor man får lov til at fordybe sig og arbejde selvstændigt med opgaver. Men der hvor HTX-uddannelsen adskiller sig mest er, fordi man også får lov at afprøve sin teoretiske viden fra klasselokalet i et værksted eller laboratorium.
Hvert skoleår afsluttes med eksamen. Du skal i alt igennem 10 prøver, der tilsammen udgør dit eksamensgennemsnit. Nogle af prøverne er obligatoriske, for eksempel dansk, mens andre prøver vil blive udtrukket.
Uddannelsen er perfekt til dig, der elsker udfordringer og naturtekniske fag. Samtidig er HTX god til dig, der gerne vil bruge den viden du får i praksis under skoleforløbet.

 

Udforsk muligheder

Før du tager det endelige valg om, hvilken uddannelse du gerne vil tage, så er det en god idé at også undersøge andre muligheder. På denne måde kan du skabe det bedste grundlag for at træffe den rette beslutning om din uddannelse. Det er også smart at tænke langsigtet, da fag og niveauer kan have betydning, hvis du gerne vil tage en videregående uddannelse efterfølgende.
Hvis du gerne vil tage en HTX-uddannelse, så kan du overveje at tage den hos Hotel- og Restaurantskolen. Hvis du gerne vil have mere information, så se mere her om deres HTX-uddannelse.