Alt du skal vide om øjenbrynsløft

Øjenbrynsløft, også kaldet pandeløft, er et plastikkirurgisk indgreb, som løfter øjenbrynene opad, hvilket kan give et mere ungdommeligt udseende. Indgrebet er dog ikke kun kosmetisk, da det for mange mennesker også kan afhjælpe problemer med spændingshovedpine og træthed. Er du oppe i alderen og overvejer du at få et løft af øjenbryn, får du i denne artikel råd og information, som kan hjælpe dig med at træffe beslutningen.

Hvem har gavn af et øjenbrynsløft?

Med alderen bliver musklerne i panden svagere, hvilket kan medføre tunge øjenlåg. Dette kan give gener som træthed og hovedpine, men det kan også være en årsag til rynker og ekstra hud på øjenlågene. Målgruppen for øjenbrynsløft er derfor oftest mennesker, der på grund af alderen har fået svagere muskulatur i ansigtet.

Hvordan foregår et pandeløft?

Et øjenbrynsløft er et relativt hurtigt indgreb, og begge øjenbryn bliver opereret samme dag. Operationen tager omkring 40 minutter, og den foretages med lokalbedøvelse. Skal du have foretaget operationen, bliver sårene lukket med sting, som skal fjernes efter en uges tid. Kirurgen sørger for at så såret pænt sammen, så arret kan blive pænt. I de første par måneder vil det være tydeligt, men langt de fleste kan ikke se arret efter omkring tre måneder.

Hvad gør operationen for mit udseende?

Selvom et pandeløft kan afhjælpe gener, kan det også være med til at ændre dit ydre. Når øjenbrynene hæves, bliver panderynker nemlig udglattet, hvilket kan give et yngre udseende. Panderynker og tunge øjenlåg bliver tit forbundet med mennesker, der ser sure, trætte, anspændte eller kede af det ud. Indgrebet kan afhjælpe dette og i stedet få dig til at se mere frisk, glad og rolig ud.

Hvad koster indgrebet?

Prisen på et pandeløft afhænger af, om du samtidig skal have fjernet ekstra hud på øjenlågene. Skal du ikke det, er prisen omkring 11000 kroner, og med fjernelse af løs hud koster indgrebet omkring 14000 kroner. For mange kan dette være mange penge at skulle betale, men det er vigtigt at huske på, at de fleste mennesker opnår gode og store resultater ved indgrebet. Hvis operationen giver dig mulighed for nemmere at kunne blinke, hvis det kan fjerne hovedpine og træthed og få dig til at være mere tilfreds med dit udseende, er prisen måske ikke for uoverskuelig. Dog er der i nogle tilfælde mulighed for at få operationen betalt af det offentlige, og nogle sygeforsikringer dækker også indgrebet.