4 ting du skal overveje, inden du åbner din egen startup

Det kan være en skræmmende beslutning at vælge at åbne sin egen forretning. Entreprenørrejsen er super spændende, men der er aldrig nogen garanti for succes. Samtidig er der heller ikke nogen chance for, at du kan være helt forberedt på alle de udfordringer, du kommer til at løbe ind i på din rejse. På trods af dette, er det en af de mest givtige karriere du kan gå ind i – det er det fedeste i verden at jagte sine drømme!

Hvis du ikke er skræmt helt væk, får du her 4 rigtig gode overvejelser alle, der går med en iværksætterdrøm gemt i maven, burde gøre sig inden de begiver sig ud på deres livs rejse.

1.      Det er ikke nok med en idé – du skal have en plan

Alle drømme starter et sted – din entreprenørdrøm er formentlig startet med en god idé. Spørgsmålet er nu, hvordan du vil bringe din idé til live. Selvom det er meget tidligt i processen og du selvfølgelig ikke kan planlægge dig ud af alle problemer, skal du her prøve at forudse så mange udfordringer som muligt.

Der er mange ting at overveje her og du har ikke alle svarene (eller spørgsmålene). Men prøv at lave et mind-map, hvor du notere, så detaljeret som muligt, hvordan du forestiller dig at du vil opnå dine mål. Så er du meget bedre forberedt til resten af rejsen, samtidig med at du har en solid forretningsplan at arbejde videre ud fra.

2.      Har du selvdisciplinen til at opnå succes?

Selvdisciplin er en af de vigtigste egenskaber en aspirerende entreprenør kan have. Det kan godt være at du har passionen, og det er denne passion, der i første omgang er skyld at du begiver dig ud på denne rejse. Efter 1 år, uden du har tjent en eneste krone, kan det dog være svært at holde fast i den samme passion. Her er det vigtigt, at du er i stand til at hanke op i dig selv og blive ved med at kæmpe.

Det er de færreste iværksættere, der får succes indenfor de første 2 år. Men når det ikke lige er så sjovt at knokle 10-12 timer om dagen (mindst, i mange tilfælde), i så lang tid, er det vigtigt at du er klar over, om du er i stand til at holde skruen i vandet.

Husk at selv de klogeste hoveder skal bruge en god nats søvn. Hvis du vil sikre dig at du ladet batterierne godt nok op, så besøg damask.dk så er du sikker på en god nats søvn.

3.      Vær fleksibel

Når du nu har din forretningsplan og din idé på plads, kan det være rigtig svært at accepterer at der måske skal laves ændringer undervejs. Selvom du har lagt utallige timers arbejde i at nå til dette stadie, er det utroligt vigtigt at du er åben for ændringer undervejs i processen.

Lige fra din idés spæde første skridt og indtil du bliver en multinational koncern, er din idé udsat for mange faktorer, som kan betyde at du skal ændre den i den ene eller anden retning. Så på trods af at det er din forretning og din idé, som din virksomhed lever på, er du nødt til at kunne tage imod kritik og reagere på det.

4.      Lær af de professionelle

Søg efter al den viden du overhovedet kan få fingrene i. Gå på Youtube og se TedTalks med store entreprenører, lyt til podcasts eller læs en bog om det. Der er ikke nogen iværksætterrejser, der er ens, men rigtig mange professionelle iværksættere har altså prøvet det mange gange. Derfor har de rigtig mange kloge ord at sige, som kan forberede dig på de fleste af de udfordringer og faldgruber du risikere at løbe ind i som helt ny iværksætter.

Hvis du vil blive endnu klogere på, hvordan du bedst får succes som din egen chef og leder af dine kommende ansatte, så gå ind på business.dtu.dk, og se om en leder MBA kunne være noget for dig.